Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εξυπηρέτηση πολίτη: Δήμος Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη.

Με τη Γραμμή του Δημότη "1595", η οποία δέχεται τα αιτήματα και τα παράπονα των δημοτών και τους παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τις υπηρεσίες, τις διαδικασίες, τα δικαιολογητικά και τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου, αλλά και πληροφόρηση σχετικά με γενικά θέματα της επικαιρότητας (π.χ. εθνικές-δημοτικές εκλογές, αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων κλπ.).

Με τη Γραμμή Καθαριότητας & Ανακύκλωσης "1960", η οποία ενημερώνει και εξυπηρετεί τους δημότες για όλα τα θέματα που άπτονται της ανακύκλωσης και της καθαριότητας στους δρόμους της Αθήνας και αποτελεί άλλη μια προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για μια πόλη φιλικότερη.

Με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία λειτουργούν και απογευματινές ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να διεκπεραιώσει πολύ πιο εύκολα και γρήγορα πολλές υποθέσεις του που σχετίζονται όχι μόνο με το Δήμο αλλά και με διάφορες Υπηρεσίες Δημοσίου, όπως π.χ. έκδοση πιστοποιητικών, μεταβίβαση & έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας κλπ.

Τέλος, με τον Οργανισμό Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ), αποστολή του οποίου είναι ο συντονισμός και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών. O Ο.Α.Κ.Π. δέχεται τα αιτήματα των πολιτών, τα καταγράφει, τα κωδικοποιεί, στη συνέχεια τα διοχετεύει άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθώντας ταυτόχρονα την πορεία του κάθε αιτήματος και τέλος επιστρέφει με απάντηση στο αίτημα του δημότη. Παράλληλα, αναπτύσσει ψηφιακούς χάρτες που απεικονίζουν τη γεωγραφική κατανομή και τη φύση των καθημερινών προβλημάτων με στόχο την καλύτερη διαχείρισή τους και επιπλέον καταρτίζει επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης όλων των ειδών φυσικών καταστροφών.

4 σχόλια:

  1. Εχθές το βράδυ , έκανα έναν περίπατο σ' έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Ευρώπης, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο δρόμος στον οποίο ενώνεται το παρελθόν με το παρόν και νιώθει κανείς να ξεκουράζεται ψυχικά.Υπήρχε όμως κάτι που διατάρασσε βάρβαρα την ησυχία της νύχτας, που δεν άφηνε τα πτηνά του άλσους να ησυχάσουν αλλά και γέμιζε αυτό τον ξεχωριστό χώρο με ένταση κι ενόχληση μεγάλη! Αφρικάνικα τύμπανα έπαιζαν στη διαπασών ασταμάτητα σα να έπρόκειτο να γίνει πόλεμος! Ήταν τόσο αταίριαστα με το όλο τοπίο που κανείς στενοχωριέται. Ας πάνε σε κάποιο άλλο σημείο που θα ταιριάζουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε χρόνο στην εορτή του Αγ. Αρτεμίου κλείνει για 2 μέρες η Φιλολάου ένας δρόμος πολύ σημαντικός καθημερινός στα όρια του δακτυλίου,δεν μπο΄ρεί επιτέλους ο Δήμος Αθηναίων να μεριμνήσει ώστε το παζάρι να γίνεται επί της Δαμάρεως 1η παραλληλος της Φιλολάου.Η ταλαιπωρία που γίνεται στους πολίτες δεν έχει όριο, παρακαλώ σκεφτείται και αυτή την εναλλακτική για του χρόνου!!!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διωξτε επιτελους τους Αφρικανους με τα τυμπανα απο το Θησειο και τους Πακιστανους εμπορους ναρκωτικων στην πλατεια που ρωτανε τους τουριστες αν θελουν ναρκωτικα μερα μεσημερι!!!!!! Βαζουν την πραματεια τους κατω απο τα ξυλινα καθισματα μπροστα απο τον Μουστακα!!!! Ντροπη τετοια καρκινωματα ρε!!!!!!! Βρωμια στην καρδια της πολης, χεστηκατε ολοι για το κοινο καλο, μονο τι θα φατε και τι θα αρπαξει ο κωλος σας, ΛΕΡΕΣ!!! Τα παιδια σας να παντρευτουν Πακιστανους και Αφρικανους ρε, παρτακια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή