Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελίες: Γραφείο Ισότητας

Γραφείο Ισότητας

Πληροφορίες
  • Διεύθυνση: Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς, 105 53 Αθήνα
  • Τηλέφωνο            210 5244657      
  • E-mail: isotita@cityofathens.gr


Το Γραφείο Ισότητας του Δήμου Αθηναίων ασχολείται με τη συστηματική μελέτη και έρευνα των προβλημάτων των γυναικών του Δήμου Αθηναίων καθώς και την πληροφόρηση με στόχο την απάλειψη των προκαταλήψεων στα θέματα που αφορούν στην ισότητα των δύο φύλων.

    Ενθαρρύνει και ενισχύει την γυναικεία πρωτοβουλία σε όλους τους τομείς και παρακολουθεί την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών, των προγραμμάτων δράσης και των αποφάσεων της Ε.Ε. καθώς και των άλλων διεθνών Οργανισμών για θέματα ισότητας στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας.

        Εισηγείται αναγκαία μέτρα για την υλοποίηση της νομικής και ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων στο πλαίσιο των πολιτικών που υιοθετεί ο Δήμος σε διάφορους φορείς καθώς και προτάσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα του Δήμου δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν στην συμμετοχή του γυναικείου δυναμικού στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

        Το Γραφείο Ισότητας επίσης απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που δέχεται βία, προσφέροντας ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Ως Συμβουλευτικός Σταθμός, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για οικογενειακά θέματα σε οικογένειες, ζευγάρια και μεμονωμένα άτομα με ανάλογα προβλήματα.

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου